Koninklijk bezoek

Category: BlogFamilieMaaike Comments: Geen comments

Afgelopen week ben ik, Maaike met de kinderen naar Belém geweest. Dat is op zich niet zo
bijzonder ware het niet dat we er speciaal heen gingen om Koning Willem Alexander en Koningin
Maxima te zien aankomen bij het klooster van Jerónimo.

Op de website van de NOS had ik gezien dat het koninklijk paar om 11:30 uur  in Belem aan zou komen. Samen met onze Australische-Nederlandse vrienden zijn we daarheen gereden. Gelukkig was er nog een parkeer plek en zagen we de paarden voor de ceremonie al voorbijrijden. We hebben snel een plekje gezocht samen met onze Nederlandse vlag die we van de Amerikaanse school geleend hadden. We stonden er klaar voor, mooi vooraan! Toen gingen de hekken opzij en mochten we naar de ingang van het klooster toe lopen. Dit verwarde ons enigszins. Mochten we zo dicht bij de koning komen??

Na een verbaasde vraag aan een van de medewerkers van het klooster hoorde we dat de ceremonie al had plaats gevonden! Vroeger dan gepland, iets wat ongehoord is in Portugal! Dat kan toch niet, hebben we alles gemist! Ontzettend teleurgesteld en nog steeds verbaasd over het uur verschil  begonnen we allemaal redenen te bedenken waarom de koning eerder langs gekomen was dan gepland. “Het is vast vanwege de veiligheid” was de redenering waar we de hoogst waarschijnlijkheid van in zagen.

Gelukkig was de koning na het bezoek aan het klooster naar het presidentieel paleis gegaan en dat was 3 minuten lopen van waar zij stonden. Na een half uur gewacht te hebben en nog steeds aan het verwerken waren dat we de ceremonie gemist hadden mochten we de koning toch nog even zien toen hij in zijn auto weg reed van het paleis. We hebben met trots de Nederlandse vlag gewapperd, en Willem Alexander zwaaide naar ons terug! Terwijl we, blij met de koninklijke zwaai de we gekregen hadden, naar de auto terug liepen schoot de echte reden van het missen van de ceremonie ons te binnen. Er is een uur tijdsverschil tussen Portugal en Nederland. De ceremonie was om 11:30 Nederlandse tijd live te zien op facebook. Maar was om 10:30 Portugeese tijd te zien in het echt, in Portugal.

Zit hier nog een geestelijke les aan vast? Ik geloof van wel, maar die laat ik aan u zelf over om te
ontdekken. Iets met 5 wijze en 5 dwaze meisjes…

Laat een bericht achter

Je kunt de volgende HTML tags en attributes gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.