Ik wil niet zeggen dat je dom bent….

Category: Mission Comments: Geen comments

Zondagavond, het is 17:45 en ik vertel de kinderen dat we over 10 minuten weg gaan naar de kerk. We gaan wat eerder omdat we Shumeer nog op moeten halen. Die rijdt met ons mee. Terwijl we in de auto stappen gaat Noraly vast op de stoel in de kofferbak zitten zodat Shumeer makkelijk mee kan. Alles loopt voor de verandering eens makkelijk. Geen stress of gemopper, heerlijk. Terwijl we zo op weg zijn kletsen we over school en over de logeerpartij die de meiden gehad hebben. We zijn al bijna bij de kerk en dan herinnert Noraly mij aan iets. ”Mama, moesten we Shumeer niet ophalen?” Een iet wat minder nette uitdrukking ontsnapt mij. Hoe kan ik dat nu vergeten zijn?  Gelukkig zitten we op een plekje waar we makkelijk de auto kunnen draaien en de 10 minuten terug kunnen rijden om Shumeer op te halen. Shumeer woont namelijk maar 2 minuutjes bij ons vandaan. Terwijl we op weg zijn naar Shumeer, maakt Boaz zijn meest gevleugelde opmerking tot nu toe. “Mama, ik wil niet zeggen dat je dom bent, maar het weggetjes in je hersenen loopt niet helemaal naar de goede plek.” Ik kan niet anders dan in de lach schieten en hem groot gelijk geven. De weggetjes in mijn hersenen waren even hun richtingsgevoel kwijtgeraakt. Je zou kunnen beargumenteren dat dit een permanente staat van zijn is voor mij. Ik vergeet wel vaker dingen en ben ietwat verstrooid. Met maken van een extra ritje is mij niet onbekend. Maar zondag avond was echt een spontane omleiding! Dat ik de cake ook nog vergeten was mee te nemen hoort bij de permanente constructie werkzaamheden. Shumeer vergeten niet!

Kunnen we hier nog een geestelijke les uit halen? Vast wel! Is dat nodig? Wellicht. We zijn op weg naar God. Maar hoe vaak gebeurt het niet dat we een afslag missen en een omleiding moeten nemen om weer op de goede weg te komen. Maar vergeten we ook niet vaak mensen op te pikken om ze mee te nemen op weg naar God. Shumeer kan wachten, dat heeft hij van kinds af aan geleerd in zijn ‘tijdloze’cultuur.  Maar er zijn zoveel mensen die het wachten op een lift zat zijn en definitief de weg naar God de rug toekeren.  Als we die mensen langs de weg laten staan, hebben we de afslag naar de ‘laan der Redding’ gemist.

Laat een bericht achter

Je kunt de volgende HTML tags en attributes gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.